Projecte de cicle

EL PROJECTE DE CICLE
"FRUITES I VERDURES"

Ja hem començat amb el projecte de les Fruites i les verdures, hem explicat allò que sabíem sobre el tema i allò que ens agradaria saber. 
També molts de nosaltres ja hem portat informació per anar ampliant els nostres coneixements.


Hem portat dibuixos per pintar, informació de fruites, verdures i hortalisses, fotografies i gràfics que ens expliquen quins són els fruits de la temporada.


Manualitats
Hem fet unes manualitats a casa sobre el projecte. Els pares i les mares ens han ajudat molt i ens han quedat super boníques! Semblen de veritat!
L'HORT
Hem començat a endinsar-nos en el tema. D'on surten les fruites i les verdures? Com es diu el lloc on estan conreades? Qui les conrea? On creixen les fruites? On creixen les verdures?

I què millor manera que fer un hort per poder imaginar-nos millor com són les coses. Les verdures creixen a sobre o sota terra i les fruites dels arbres o arbustos. Però atenció!! totes no!! Hi ha dues fruites molt entremaliades que han baixat i creixen al terra? Sabeu quines són? Una pista una comença per M i acaba per Ó i l'altre comença per S i acaba per A.
També vam fer un espantaocells perquè ens hem enterat que sinó el posem vindran els animals a menjar-se els aliments! És que són molt bons!


TASTEM!
Ja fa uns dies que portem tots els dimarts i tots els dijous una verdura o una fruita per tastar. La mirem, l'olorem i ens la mengem! Alguns aliments ens agraden més que d'altres, ja ho veureu quan portem l'àlbum del projecte, algunes li hem posat cara contenta i d'altres una mica trista. Però lo més important és que encara que no ens agradin massa les tastem i sabem com són. 

Hem vist com la pell de la poma es pot menjar però abans la hem de rentar. L'enciam no té pell, es menja tota la fulla però també és bo que el posem sota de l'aixeta per treure-li una mica la pols de l'hort. 
El plàtan ens ha agradat a tots molt! la pell és més dura i no es menja. Té un sabor molt dolç!
Continuarem investigant... aquest dijous ens toca pastanaga! Si els conills en mengen tanta deu ser molt bona!

Plantem mongetes
Després de veure com creixen les plantes, quines parts tenen i què surt d'algunes d'elles, hem d'experimentar! En un pot de vidre hem posat tres faves embolicades en cotó, li hem posat aigua i en un lloc on hi dóna el sol; a veure com estaran demà...

Ohhhh experiment fallit! Ho haurem de tornar a intentar quan tornem de les vacances de Setmana Santa perquè no ha crescut cap mongeta, em sembla que estaven massa seques. 
Així és l'experimentació, unes vegades surt i altres no!